Cloud First

Wat zijn de voor en nadelen van een overstap naar de Cloud?

Elke organisatie is op zoek naar beter rendement door kostenbeheersing. Als ICT niet de core business van uw bedrijf of organisatie is, dan heeft u zich wellicht wel eens afgevraagd waarom er zoveel tijd, moeite en geld gestoken wordt in het draaiende houden van de ICT middelen op de bedrijfslocatie. U heeft wellicht één of meerdere servers, switches, een breedband en wifi verbinding alles beveiligd door een firewall, virusscanners, en daarnaast nog een backup unit en één of meerdere systeembeheerders. Heeft u inzicht in de kosten van automatisering? Wilt u weten wat een een overstap naar de Cloud u direct oplevert?

 

fWaarom een overstap op Cloud Computing onvermijdelijk is

Overstappen op Cloud ComputingIk leerde het al vroeg op de universiteit. Het was de eerste dag, het eerste college dat ik kreeg. Mijn hoofd tolde nog van de introductieweek. En ik besefte niet dat ik op dat moment een 200 jaar oude theorie zou leren die 20 jaar later nog steeds actueel blijkt te zijn. Het ging over het jaar 1776 en de Arbeidsdelingtheorie van Adam Smith. 1776, het jaar waarin Amerika haar onafhankelijkheidsverklaring opstelde, de stoomboot werd uitgevonden en waar her en der nog een psalmoproer de kop opstak vanwege het versneld zingen van de paas-psalm. Die tijd.

 

In die tijd al schreef Adam Smith in zijn ‘Wealth of Nations’ over arbeidsdeling. Over de enorme schaalvoordelen die organisaties kunnen halen wanneer men arbeid splitst in specialistische taken zodat ‘een eenheid’ arbeid zich verbetert in het uitvoeren van een kleinere taak. En zo bijdraagt aan een grotere bijdrage in het eindresultaat voor de organisatie.
Tegenwoordig noemt men dit specialisatie en wanneer organisatiebreed bekeken heet dit ‘focus op kerntaken’. Arbeidsdeling dus. En dit is nu ook inzetbaar bij de automatisering van MKB-bedrijven…

 

 

Cloud computing geeft bedrijven focus op hun kerntaak

Voor veruit de meeste organisaties is ICT een middel, dat beschikbaar moet zijn om een ander, hoger organisatiedoel te verwezenlijken. Uit onderzoek blijkt dat in 2011 en 2012 maar liefst 40% van alle MKB-bedrijven overweegt over te stappen op Cloud computing. Juist om focus op kerntaken te houden. En dat is niet raar nu blijkt dat veel argumenten tegen Cloud computing berusten op misvattingen. Cloud computing is de trend en zal een nieuwe revolutie in de ICT brengen.

 

 

 

Cloud computing maakt Het Nieuwe Werken mogelijk

Steeds meer organisaties stappen over op Het Nieuwe Werken. Bij Het Nieuwe Werken gaat het om een andere manier van samenwerken, ondersteund door de nieuwste technologie. Het Nieuwe Werken stuurt op resultaat en minder op harde gedragslijnen die tot de output moeten leiden. Vandaar ook dat Het Nieuwe werken vraag om een flexibel platform waarop ICT draait. En dat is juist waar Cloud computing in uitblinkt.
Uit onderzoek blijkt bovendien dat medewerkers tot 13% productiever zijn naarmate ze gemakkelijker toegang hebben tot hun automatiseringsystemen. Dus ook als organisaties (nog) niet willen overstappen op Het Nieuwe Werken kan Cloud computing nog steeds een belangrijk aandeel leveren in de verbetering van de output.

 

 

 

Cloud computing geeft meer zekerheidCloud computing voor het MKB

Ooit wel eens berekend hoeveel dataverlies uw bedrijf kan kosten? In 2008 had ik bij mijn (vorige) bedrijf te kampen met een behoorlijke lekkage veroorzaakt door bouwvakkers op de verdieping boven ons kantoor. Voor 10 van de 20 mensen moest van de een op andere dag nieuwe werkruimte worden gevonden. Met als geluk bij een ongeluk dat onze server gespaard was. Toen ben ik gaan berekenen wat downtime en dataverlies ons zou hebben gekost als die lekkage ook onze server uit de lucht had gehaald: vele tienduizenden euro’s!
Met Cloud computing krijgen bedrijven uptimegaranties en redundancy die ze zelf onmogelijk zouden kunnen bereiken. Bij Cloud computing is er geen downtime door onderhoud en organisaties beschikken wel altijd over de nieuwste software om mee te werken.

 

 

Cloud computing levert kostenbesparing

Naast hogere productiviteit en minder downtime door storingen en voor onderhoud leidt Cloud computing voor organisaties tot kostenbesparingen tot wel 50%.  Wanneer de kosten van Cloud computing met die van een eigen server worden vergeleken is al snel duidelijk dat Cloud computing heel voordelig is. Bovendien moet voor een of meerdere eigen servers eerst een force investering worden gedaan. En wanneer een organisatie niet direct aan haar maximale server capaciteit wil zitten moet er bovendien worden geinvesteerd in capaciteit voor de toekomst.
Met Cloud computing zijn er geen investeringen in hardware of software vooraf en kunnen organisaties eenvoudig capaciteit bij- en afschakelen indien nodig, iedere maand.

 

 

 

Cloud computing werkt platformonafhankelijk

Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers zelf hun computer kiezen. De een neemt een laptop, de andere een desktop. De een werkt het prettigst met een Mac, de andere op Windows of zelfs Linux. Het kan allemaal met een thuisbasis in ‘de Cloud’. Cloud computing werkt samen met alle gangbare devices en besturingssystemen. Dus organisaties hoeven zich geen zorgen meer  te maken over compatibaliteit van hun werkstations en kunnen met een gerust hart overstappen op het steeds populairder wordende ‘Bring Your Own Device‘.

 

 

 

Meer schaalvoordeel met Cloud computing

Al 235 jaar lang heeft Adam Smith het gelijk aan zijn zijde gehad. En iets doet me vermoeden dat ook de komende drie jaar -waarin Gartner een explosieve groei voor Cloud Computing voorspelt- zijn theorie overeind blijft. Leg daarom de verantwoording voor de ICT van uw organisatie in handen van de specialisten die er hun dagelijks werk van maken. Geniet van het gemak van werkende IT tegen de laagste kosten. En focus op zaken die echt meerwaarde voor uw klant opleveren. En profiteer van een beter resultaat door hogere productiviteit en lagere kosten door schaalvoordelen die Cloud computing met zich meebrengt. Precies zoals Adam Smith het u belooft.

– See more at: http://www.mygrade.nl/overstappen-op-cloud-computing/#sthash.GrV9HrAq.dpuf

Cloud computing geeft bedrijven focus op hun kerntaak – See more at: http://www.mygrade.nl/overstappen-op-cloud-computing/#sthash.GrV9HrAq.dpuf

Cloud computing geeft bedrijven focus op hun kerntaak – See more at: http://www.mygrade.nl/overstappen-op-cloud-computing/#sthash.GrV9HrAq.dpuf

67 queries in 0,294078 seconds.