Even testen

Ok

0 comments

Gedeelde e-mailfolders in Google-Apps

Een van de tekortkomingen in Google Apps is de mogelijkheid om mailfolders te delen met andere gebruikers in de organisatie. Vooral office-gebruikers die met Outlook hebben gewerkt in een Exchange omgeving missen nog al eens deze functie. Er is echter wel een betaalde oplossing voor dit probleem. Grexit (niet te verwarren met http://nl.wikipedia.org/wiki/Grexit).

Belangrijkste functies.

1. Shared Gmail Labels – Voeg een label toe aan een email conversatie in je inbox, en het verschijnt in de inbox van je collega onder hetzelfde label. Handig bij het delen van belangrijke emails, toewijzen van taken en de status daarvan bijhouden.

2. Gedeelde mail folder/archief. Bewaar alle email conversaties van een project in een gedeelde Grexit email opslag/publieke email folder. Iedereen krijgt toegang tot de gevraagde informatie wanneer het nodig is.

Kortom een handige add-on.

Grexit
0 comments

De dronkemanswandeling

Toeval bestaat niet, of toch wel? Het lezen van “De dronkemanswandeling” van Leonard Mlodinow heeft mij in ieder geval een andere kijk gebracht. De wetenschap, en de goede en verkeerde conclusies die men uit kansen en toeval kan trekken, worden doormiddel van gebeurtenissen uiterst beeldend uitgelegd.

Het verhaal over Jeanne-Louise Calment als voorbeeld van hoe men zich op basis van statistieken kan vergissen in de verwachting dat elke grijsaard eerder zal sterven dan elke jongeling.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeanne-Louise_Calment

ISBN 978 90 5712 3153

0 comments

Notitieblokje

Sinds kort ben ik in het bezit van een klein notitieblokje (A6 formaat) en een balpen. Het notitieblokje was slechts een paar euro (Aldi), pen was wat duurder (goedkoopste parker). Ik ben er namelijk achter gekomen dat niet alles gedigitaliseerd hoeft te worden ;-), en zeker waar het snel een aantekening of schetsjes behoeft, is een notitieblokje erg handig. Verder kan ik er plaatjes en knipsels inplakken.

0 comments

65 queries in 0,327573 seconds.